Vývoj liberalizace obchodu se službami - Malíková, Kateřina; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Taušer, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Tato práce se zabývá obchodem službami, který během posledních desetiletí výrazně nabral na významu především díky pokroku technologií a komunikací. Zaměřuje se na vývoj liberalizace obchodu se službami s důrazem na Všeobecnou dohodu o obchodu službami (GATS), která prvním a jediným souborem mnohostranných pravidel pro mezinárodní obchod službami, a na vývoj současných jednání o službách. V poslední části je ukázána liberalizace ve třech důležitých sektorech -- ve finančních službách, telekomunikacích a dopravě.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses