Ekonomická analýza podniku Kablo Elektro, a.s. - Bitkin, Andrey (2008)
Za cíl mé práce jsem stanovil zhodnotit ekonomickou situaci a finanční zdraví největší české kabelářské společnosti Kablo Elektro a.s. pomocí ekonomické analýzy v letech 2001?2006. V první části práce se budu stručně věnovat ekonomické analýze obecně. V teoretické části popíši metodologii pro výpočet ukazatelů ekonomické analýzy. V aplikační části práce se pak na základě podkladů z finančního účetnictví budu snažit o analýzu a interpretaci těchto výkazů podniku, a dále o zhodnocení jeho finanční pozice. Auditované účetní uzávěrky jsou dostupné zatím jen do roku 2006. Proto o činnosti podniku v roce 2007 se budu věnovat jen popisně. V závěru své práce se pokusím shrnout všechny výsledky a najít některé příčiny stávající situace.