Finanční analýza a konkurenční srovnání - Vataha, Tomáš (2009)
Charakteristika firmy a odvětví, horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, pravidla financování, poměrové ukazatele, Du Pontův rozklad, analýza pracovního kapitálu, hotovostní cyklus, Eva, Altman, IN05, metody mezipodnikového srovnání.