Controlling - Tůmová, Jana; Mikovcová, Hana, 1959-; Sieber, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce je zaměřena na úlohy operativního controllingu a na nástroje pro jejich řešení. V návaznosti na tyto úlohy vymezuje pracovní náplň činnosti controllera, jeho pravomoci a zodpovědnost. Teoretická část práce uvádí pojetí operativního controllingu podle odborné literatury. V praktické části jsou popsány hlavní funkce, činnosti a systém spolupráce controllingového útvaru s ostatními odděleními ve vybrané společnosti. Cílem práce je porovnání obou základních vývojových směrů controllingu - německé školy v podobě teoretické části a anglofonní školy v podobě praxe. Informace použité v diplomové práci byly získány z uvedené literatury a dále analýzou vnitropodnikových dat.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; controlling; diplomové práce; controlling; master's theses