Měření výkonnosti procesů v podmínkách obchodní společnosti - Galan, Tomáš; Chlapek, Dušan; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Diplomová práce na téma procesy a procesní řízení podniků úzce souvisí se schopností organizací přizpůsobit se realitě dnešního světa, realitě kontinuální a zrychlující se změny. Cílem teoretické části této práce je shrnutí pojmů, přístupů, metod a dalších informací o procesním řízení, důvodech jeho rozvoje, modelování podnikových procesů, vykonávání procesů prostřednictvím lidských a dalších zdrojů a jejich efektivitě, měření procesů a zvyšování jejich výkonnosti tak, aby bylo možné je využít a aplikovat v podnikové praxi na příkladu reálné obchodní firmy. Praktická část práce obsahuje výsledek aplikace poznatků, uvedených v teoretických kapitolách a znalostí, nabytých v průběhu celého studia, na příkladu společnosti iFirma. Práce přináší příklad aplikace procesních přístupů v obchodní firmě a snahu prokázat pozitivní dopad na její výkonnost a kontinuální zlepšování fungování takto řízené firmy. Jaký vliv bude mít podpora procesů a jejich změn informačními systémy a technologiemi? Přístupů k řízení firem je celá řada, reálných způsobů řízení v praxi obchodních firem je ještě více a za těchto podmínek vzniká potřeba hodnotit, který přístup nebo styl, je ten správný.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses