Vlastní kapitál akciové společnosti - Sedmíková, Tereza (2009)
Tato bakalářská práce je svou tematikou zaměřena na vlastní kapitál akciové společnosti podle příslušných platných právních předpisů. Práce se nejprve okrajově zabývá klíčovými znaky akciové společnosti, jejím založením a posléze i jejím vznikem. Důraz je kladen zejména na rozbor jednotlivých složek vlastního kapitálu po položkách rozvahy, na vzájemné vztahy mezi nimi a na způsoby snižování a zvyšování základního kapitálu. Poslední část propojuje problematiku odložené daně a vlastního kapitálu akciové společnosti. Přímý vliv odložené daně na vlastní kapitál je objasněn z pohledu prvního vykázání odložené daně po zavedení Českého účetního standardu pro podnikatle č. 003 a nepeněžitých vkladů do akciové společnosti.