Vlastní kapitál akciové společnosti - Sedmíková, Tereza; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato bakalářská práce je svou tematikou zaměřena na vlastní kapitál akciové společnosti podle příslušných platných právních předpisů. Práce se nejprve okrajově zabývá klíčovými znaky akciové společnosti, jejím založením a posléze i jejím vznikem. Důraz je kladen zejména na rozbor jednotlivých složek vlastního kapitálu po položkách rozvahy, na vzájemné vztahy mezi nimi a na způsoby snižování a zvyšování základního kapitálu. Poslední část propojuje problematiku odložené daně a vlastního kapitálu akciové společnosti. Přímý vliv odložené daně na vlastní kapitál je objasněn z pohledu prvního vykázání odložené daně po zavedení Českého účetního standardu pro podnikatle č. 003 a nepeněžitých vkladů do akciové společnosti.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses