Úloha rozpočtů v nestátních neziskových oganizacích - Brožová, Michala (2009)
Bakalářská práce je zaměřena na úlohu rozpočtů v nestátních neziskových organizacích. Skládá se z teoretické a praktické části. Teoretická část obsahuje dvě kapitoly. První nás seznámí s neziskovými organizacemi, jejich charakteristikou a odlišností od ziskového sektoru. Druhá kapitola pak obsahuje údaje o rozpočtování, konkrétně jaké druhy rozpočtů máme a jak se sestavují. V praktické části problematiku uvedu na rozboru rozpočtu mise v Afghánistánu obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni. Porovnám výši veškerých nákladových položek dle plánu s jejich skutečnou výší a pokusím se zjistit, jak dobře s poskytnutými zdroji organizace naložila.