Úloha rozpočtů v nestátních neziskových oganizacích - Brožová, Michala; Matyáš, Ondřej, 1979-; Stránský, Jakub, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce je zaměřena na úlohu rozpočtů v nestátních neziskových organizacích. Skládá se z teoretické a praktické části. Teoretická část obsahuje dvě kapitoly. První nás seznámí s neziskovými organizacemi, jejich charakteristikou a odlišností od ziskového sektoru. Druhá kapitola pak obsahuje údaje o rozpočtování, konkrétně jaké druhy rozpočtů máme a jak se sestavují. V praktické části problematiku uvedu na rozboru rozpočtu mise v Afghánistánu obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni. Porovnám výši veškerých nákladových položek dle plánu s jejich skutečnou výší a pokusím se zjistit, jak dobře s poskytnutými zdroji organizace naložila.
Vedoucí práce: Ondřej Matyáš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; náklady; bakalářské práce; costs; bachelor's theses