Možnosti a využití MM komunikačních prostředků v praxi - Malý, Michal (2009)
Hlavním cílem této práce je popsat a zmapovat možnosti a využití multimediálních komunikačních prostředků, jak už sám název napovídá. Je zde opravdu ukázána jejich široká variabilita použitelnosti v nejrůznějších oblastech. Práce je rozčleněna do několika logicky uspořádaných kapitol. Nejprve je čtenář uveden do problematiky multimédií, včetně definic a popisu jednotlivých složek. Poté následuje přehled oblastí, kde je možné aplikovat multimediální materiál, tedy jak ve vzdělávání a domácnostech, tak v zaměstnání a na veřejných místech. Součástí je i podkapitola o virtuální realitě. Dále se pojednává o způsobech, jakými se vůbec multimediální obsah dostává k lidem, čili jakými technologiemi a zařízeními je šířen. Nechybí ani přehled současných trendů, novinek a nástin budoucího technologického vývoje. Závěrečná část je věnována porovnání teoretických poznatků s praktickou situací, konkrétně využití multimédií v obchodním řetězci Baumax.