Finanční leasing z pohledu nájemce dle české legislativy a IFRS - Ťápalová, Hana; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Smyslem této práce je sestavení uceleného pohledu na problematiku finančního leasingu očima nájemce. V první části se věnuje pozornost finančnímu leasingu upravovaného podle české legislativy, jak z hlediska teorie (charakteristika, leasingová smlouva), tak i z hlediska účetního (ocenění a evidence, účtování leasingových splátek nebo akontace) i daňového (DPPO, DPH a jiné aplikovatelné daně). Další část práce je zaměřena na Mezinárodní účetní standardy (IFRS). Vysvětleny jsou základní definice, týkající se finančního leasingu, jeho klasifikace a zachycení v účetnictví. Poslední část práce tvoří popis, jak zachytit finanční leasing v účetním softwaru Premier.
Vedoucí práce: David Procházka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; finanční leasing; bakalářské práce; financial leasing; bachelor's theses