Finanční analýza - Zapletal, Tomáš (2008)
Finanční analýza je důležitou a nezbytnou součástí podnikových financí. Práce musí obsahovat analýzu konkrétního podniku nejméně za tři poslední roky, a to minimálně v podobě vertikální a horizontální analýzy, poměrových ukazatelů, bonitních a bankrotních modelů. Autor práce by se měl zejména zaměřit na vlastní komentáře zjištěných výsledků a na základě jejich zhodnocení navrhnout pro podnik možné další kroky.