Bankovní rizika a jejich vzájemné vztahy na příkladě českého bankovnictví. - Zemková, Kateřina (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou bankovních rizik. Stručně popisuje vývoj konceptu kapitálové přiměřenosti až k aktuální verzi BASEL II, která je doplněna o riziko operační a zároveň jsou zpřesněny metody řízení rizika úvěrového. Popsány jsou vybrané druhy rizik a základy jejich měření a řízení. Jedná se o riziko úvěrové, likviditní, tržní a operační a vzájemné vztahy mezi nimi. Závěr práce je věnován měření operačního rizika a konkrétně modelu rozdělení ztrát (LDA).