Bankovní rizika a jejich vzájemné vztahy na příkladě českého bankovnictví. - Zemková, Kateřina; Janda, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou bankovních rizik. Stručně popisuje vývoj konceptu kapitálové přiměřenosti až k aktuální verzi BASEL II, která je doplněna o riziko operační a zároveň jsou zpřesněny metody řízení rizika úvěrového. Popsány jsou vybrané druhy rizik a základy jejich měření a řízení. Jedná se o riziko úvěrové, likviditní, tržní a operační a vzájemné vztahy mezi nimi. Závěr práce je věnován měření operačního rizika a konkrétně modelu rozdělení ztrát (LDA).
Vedoucí práce: Karel Janda
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses