Návrh organizační struktury společnosti Kartex a.s. po realizaci projektu fúze se Slim Rope s.r.o. Analýza příležitostí a rizik fúze a potenciálních ekonomických efektů z titulu organizačních změn - Mucha, Tomáš (2009)
V mé bakalářské práci jsem se zabýval právě probíhající fúzí společnosti Kartex a.s. a Slim Rope s.r.o. (názvy jsou na přání managementu změněny). V teoretické části jsem nastínil teoretické aspekty spojené s tématem fúzí a akvizic. V praktické části se poté zabývám jednoltivými možnostmi vzniku synergií, riziky, které při spojování firem hrozí, zde patří zejména nespojení firemních kultur a v mém případě i fungování dvou do té doby konkurenčních zanček vedle sebe, a v neposlední řadě i návrhem nové firemní kultury. Cílem mé práce bylo vystihnout podstatu problémů vznikajících právě v procesu "post mergere integration" (integrace podniků), protože v těchto chvílích dochází ke krachům až 80% všech firemních kombinací.