Finanční analýza AERO VODOCHODY a.s. - Vybíralová, Petra; Sieber, Martina; Horník, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem práce bylo provést finanční analýzu společnosti AERO VODOCHODY a.s. se zaměřením na posouzení finanční stability. Analýza byla provedena za období 2002 - 2007. V úvodu práce je popsán princip finanční analýzy. V teoretické části jsou popsány použité nástroje a metodiky jejich výpočtu.V praktické části je stručný popis společnosti a výpočty jednotlivých nástrojů. V této práci byly použity vertikální a horizontální analýza, poměrové ukazatele, konkrétně ukazatele rentability, aktivity, likvidity a zadluženosti, dále bilanční pravidla, čistý pracovní kapitál, Altmanovo Z-skóre, Index In05, ukazatel EVA a mezipodnikové srovnání. Zjištěné hodnoty jsou vždy slovně okomentovány. Veškeré výsledky jsou shrnuty v závěru práce, kde je zhodnocena celková situace společnosti a návrhy na její zlepšení.
Vedoucí práce: Martina Sieber
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; finanční analýza; bakalářské práce; financial analysis; bachelor's theses