Finanční aspekty založení podniku - Vrátil, Tomáš; Tyll, Ladislav; Kopalová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce vymezuje v první kapitole teoretické části základní pojmy z oblasti podnikové ekonomiky. Ve druhé kapitole je srovnán zaměstnanecký poměr s osobou samostatně výdělečně činnou. Třetí kapitola se věnuje formám podnikání, zejména pak jejich závislosti na výši základního kapitálu a ručení. Čtvrtá kapitola teoretické části shrnuje problematiku vedení účetnictví účetních jednotek. Poslední tři kapitoly se věnují obsahové stránce zakladatelských dokumentů, kterými jsou podnikatelský plán, zakladatelský rozpočet a finanční plán. V úvodní kapitole praktické části je uveden podnikatelský plán fiktivně založené společnosti APC účetnictví, audit s.r.o. V druhé kapitole je zpracován zakladatelský rozpočet a finanční plán společnosti, který umožňuje rozlišit podnikatelské aktivity plátce a neplátce DPH a rovněž zabezpečuje možnost srovnání různých variant financování vlastními a cizími zdroji. V poslední kapitole praktické části je uvedena analýza výsledku hospodaření a marže výkonu z pohledu plátce a neplátce DPH a výhodnost financování podnikatelské činnosti cizími zdroji.
Vedoucí práce: Ladislav Tyll
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses