Podpora výuky počítačových kurzů na Univerzitě 3. věku - Filippi, Tomáš (2008)
Práce se zabývá výukou počítačových kurzů na univerzitách třetího věku a možnostmi podpory výuky seniorů. Nejdříve sleduje a porovnává předměty zaměřené na výuku práce s PC pro seniory na vybraných univerzitách. Mezi vybranými jsou Univerzita Karlova v Praze, České vysoké učení technické, Vysoká škola ekonomická v Praze a Vysoká škola báňská při Technické univerzitě Ostrava. Analyzuje specifika a odlišnosti výuky kurzů pro seniory, které dále srovnává se standardní současnou koncepcí výuky studentů v rámci studia. Cílem práce je porovnání dostupných softwarových nástrojů pro podporu výuky, na základě zvolených kritérií výběr nejvhodnějšího nástroje a pro tento popsat podrobný návod pro tvorbu výukového tutoriálu v praktické aplikaci.