Podpora výuky počítačových kurzů na Univerzitě 3. věku - Filippi, Tomáš; Benáčanová, Helena, 1947-; Seghmanová, Michaela, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Práce se zabývá výukou počítačových kurzů na univerzitách třetího věku a možnostmi podpory výuky seniorů. Nejdříve sleduje a porovnává předměty zaměřené na výuku práce s PC pro seniory na vybraných univerzitách. Mezi vybranými jsou Univerzita Karlova v Praze, České vysoké učení technické, Vysoká škola ekonomická v Praze a Vysoká škola báňská při Technické univerzitě Ostrava. Analyzuje specifika a odlišnosti výuky kurzů pro seniory, které dále srovnává se standardní současnou koncepcí výuky studentů v rámci studia. Cílem práce je porovnání dostupných softwarových nástrojů pro podporu výuky, na základě zvolených kritérií výběr nejvhodnějšího nástroje a pro tento popsat podrobný návod pro tvorbu výukového tutoriálu v praktické aplikaci.
Vedoucí práce: Helena Benáčanová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses