Prostorové šetření rentability evropských společností za rok 2006 - Brabcová, Hana; Marek, Petr; Brabenec, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Obsahem této práce je provedení průzkumu dosahovaných hodnot rentability celkového kapitálu, rentability vlastního kapitálu a ziskové marže v konkrétních ekonomických odvětvích jednotlivých států Evropské unie, s důrazem na postavení České republiky. Výsledkem je zjištění, že nejrentabilnějšími státy jsou téměř ve všech ukazatelích Finsko a Estonsko a nejméně rentabilními jsou Itálie, Portugalsko a Kypr. Pokud jde o jednotlivá odvětví, pak nejvýnosnějším je "Těžba energetických surovin", opakem je odvětví "Rybolov a chov ryb". Česká republika se vždy pohybuje kolem průměru Evropské unie, přičemž jejím nejlepším odvětvím je "Těžba ostatních nerostných surovin" a nejméně úspěšným je pak "Výroba koksu, jaderných paliv, rafinérské zpracování ropy".
Vedoucí práce: Petr Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses