Finanční analýza společnosti Mlýn Havlíčkův Brod, s. r. o. - Týcová, Hana; Cimický, Jan; Šmíd, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Cílem této bakalářské práce bylo provést finanční analýzu podniku Mlýn Havlíčkův Brod, s. r. o. v letech 2003 až 2007. Práce obsahuje dvě části: metodickou a praktickou. Metodická část nás seznamuje s problematikou finanční analýzy, co je to finanční analýza, s čím nás seznamuje a jaké zdroje jsou potřeba pro její sestavení. Mimo jiné jsou zde také uvedeny výpočty ukazatelů, které s finanční analýzou souvisí. V praktické části se zabýváme samotnými konkrétními výpočty a výsledky této analýzy. Nejprve se stručně seznámíme se společností Mlýn Havlíčkův Brod, s. r. o. a poté následuje samotná aplikace poznatků z metodické části na dosažené výsledky společnosti. Hodnoty ukazatelů jsou dále vyhodnoceny a interpretovány. Závěr práce obsahuje výsledné shrnutí celé analýzy, její vyhodnocení a navržená doporučení.
Vedoucí práce: Jan Cimický
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; společnost; bakalářské práce; society; bachelor's theses