Strukturální fondy EU a jejich využití v Městské části Praha 20 - Raková, Zdeňka; Urbánek, Václav; Urbánek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Strukturální fondy, které patří mezi nejvýznamnější finanční nástroje regionální a strukturální politiky Evropské unie, jsou v současnosti velice diskutovaným tématem. Cílem bakalářské práce je zmapovat možnosti financování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie v České republice se zaměřením na hl. m. Prahu a dále zjistit, jak Městská část Praha 20 podpory ze strukturálních fondů využívá. Práce se zabývá regionální a strukturální politikou EU, jejími principy, regiony, cíli a nástroji v minulém a současném programovacím období. Dále se zaměřuje na programy podpory strukturálních fondů a Fondu soudržnosti v České republice. Poslední část práce tvoří analýza situace v Městské části Praha 20. Pozornost je věnována především úspěšnému projektu Chvalský zámek, dále pak neúspěšným projektům a plánům Městské části Praha 20 do budoucna.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses