Analýza pojištění odpovědnosti za škody občanů na českém pojistném trhu - Hájková, Veronika (2009)
Tato bakalářská práce je zaměřena na pojištění odpovědnosti občanů. První část obsahuje hlavní informace o pojištění odpovědnosti, některá fakta o historii a postavení na pojistném trhu. Druhá část se zabývá jednotlivými druhy pojištění odpovědnosti občanů, které pojišťovny v současnosti nabízejí. Většina z nich je doplněna praktickými čísly. Samotná analýza je popsána v posledná části této bakalářské práce. Je zaměřena na pojištění odpovědnosti občanů v běžném životě. Srovnává produkty vybraných pojišťoven, jejich ceny a pojistné podmínky.