Využití členění nákladů na variabilní a fixní při řízení zisku - Popelka, Martin; Wagner, Jaroslav, 1977-; Šimeček, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce se zabývá členěním nákladů na variabilní a fixní a využití tohoto členění při řízení zisku. První část práce je teoretická a charakterizuje náklady variabilní a fixní a zdůvodňuje, proč je toto členění tak důležité. Teoretická část se zabývá též využitím tohoto členění při stanovení bodu zvratu a možnými problémy s jeho určováním v praxi. Poslední oddíl teoretické části se věnuje struktuře nákladů ve výsledovce. Praktická část se zabývá tříděním nákladů na variabilní a fixní a jeho využití v konkrétním podniku, kterým je podnik zabývající se sklářskou výrobu. Nejprve je představen výrobní proces, poté struktura manažerské výsledovky a následně stanovení bodu zvratu v daném podniku.
Vedoucí práce: Jaroslav Wagner
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; zisk; bakalářské práce; profit; bachelor's theses