Financování malých obcí v ČR případová studie - Petáková, Ivana; Urbánek, Václav; Urbánek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
V práci jsou popsány jednotlivé druhy příjmů obecních rozpočtů a příjmy konkrétní obce. Hlavním cílem práce je analyzovat příjmy obce Hluboš. Dílčím cílem je porovnání možností ovlivnit výši výnosu daňových příjmů, které obcím umožňuje platná legislativa a možností, které obec Hluboš opravdu využívá.První kapitola je teoretickým základem pro analýzu příjmů obce Hluboš a popisuje jednotlivé druhy příjmů. V druhé kapitole je obsažena analýza příjmů obce Hluboš, která zkoumá podíly jednotlivých druhů příjmů na obecním rozpočtu a jejich složení. Třetí kapitola se zabývá porovnáním legislativních možností ovlivnění daňových příjmů a využití těchto možností obcí Hluboš, ze které vyplývá, že obec nevyužívá všech možností jak zvýšit daňové příjmy a obsahuje tedy i možný postup jak tyto příjmy zvýšit.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; dotace; bakalářské práce; subsidies; bachelor's theses