Účetní závěrka - rozdíly mezi českými účetními předpisy a Mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS) - Cahová, Jitka (2009)
Bakalářská práce je zaměřena na rozdíly v účetních závěrkách sestavených podle českých účetních předpisů a podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Dále je zaměřena na harmonizaci účetnictví a významné účetních systémy. Pozornost je věnována také Koncepčnímu rámci Mezinárodních standardů účetního výkaznictví a nalezení podobných prvků v české účetní legislativě. Popsány jsou účetní závěrky obou účetních systémů a jejich složky. Hlavní pozornost je věnována rozdílům mezi těmito systémy. Podstatné rozdíly jsou popsány i v praktické části této práce.