Účetní závěrka - rozdíly mezi českými účetními předpisy a Mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS) - Cahová, Jitka; Velechovská, Lenka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce je zaměřena na rozdíly v účetních závěrkách sestavených podle českých účetních předpisů a podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Dále je zaměřena na harmonizaci účetnictví a významné účetních systémy. Pozornost je věnována také Koncepčnímu rámci Mezinárodních standardů účetního výkaznictví a nalezení podobných prvků v české účetní legislativě. Popsány jsou účetní závěrky obou účetních systémů a jejich složky. Hlavní pozornost je věnována rozdílům mezi těmito systémy. Podstatné rozdíly jsou popsány i v praktické části této práce.
Vedoucí práce: Lenka Velechovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses