Komparace účetnictví s daní z příjmů právnických osob - Dufek, Jiří (2009)
Cílem bakalářské práce je rozbor úprav výsledku hospodaření na základ daně a následně výpočtu samotné daně z příjmů právnických osob. Pozornost věnuji také některým nákladům, které je možné dle současné legislativy tvořit za účelem snížení základu daně z příjmů právnických osob. Práce také poukazuje na významný přínos účtů analytické evidence v rámci stanovení základu daně.