Přehled kurýrních služeb v ČR - Hájek, Jan; Fábry, Jan, 1967-; Krkošková, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
V této práci bych se chtěl zabývat expresními kurýrními službami, jejich omezeními a uplatněním v ekonomice a též zpřehledněním firem poskytující tyto služby v rámci České republiky. Vzhledem k tomu, že se logistickou dopravou zabývá v poslední době čím dál více větších či menších společností, uvedu pouze několik vzorů. V druhé kapitole nastíním charakteristiku logistiky a kurýrních služeb. Jak přepravní služby v ČR vznikaly a jak se podílí v dnešní ekonomice na rozvoji jiných společností využívajících jejich služby. Ve třetí kapitole se pokusím zpřehlednit služby několika společností a porovnám jejich váhové kapacity a časovou dostupnost. Uvedu nejprve největšího českého poskytovatele balíkové přepravy PPL. K němu pro srovnání přiblížím nadnárodní zahraniční firmu DPD poskytující franšízové licence. A jako doplněk k těmto dvěma gigantům stručně popíši nejznámější expresní kurýrní dopravce -- společnosti Messenger a Sprinter. Čtvrtá kapitola nabízí úvod do problematiky optimalizace okružních a kurýrních úloh s matematickými modely a jejich popisem.
Vedoucí práce: Jan Fábry
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses