Oceňování v účetnictví ČR v porovnání s IAS/IFRS - Litvanová, Lucie (2009)
Cílem této práce je proniknout do tématu oceňování, rozlišit dva rozhodující momenty ocenění -- ocenění v okamžiku pořízení a ocenění k rozvahovému dni. Práce shrnuje používané oceňovací základny a oceňovací postupy podle českých účetních předpisů a podle Mezinárodních účetních standardů a následně jejich porovnání. Na závěr je pro lepší ilustraci uvedeno několik praktických příkladů.