Zavádění ERp systémů do malých a středních podniků - Dvořáková, Jitka (2009)
Tato práce se věnuje problematice zavádění ERP systémů do malých a středních podniků. Hlavním cílem práce je porovnat teoretické a praktické zavádění těchto systémů. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí a to tedy do části teoretické a části praktické. V rámci teoretické části je popisován vývoj ERP systémů, zavádění ERP systémů do podniků a specifika středních a malých podniků. Praktická část se zaměřuje na popsání zavádění ERP do dvou společností, vyvození závěrů z tohoto zavádění, základní porovnání systémů ve společnostech, srovnání teoretického a praktického zavádění. Praktická část také obsahuje dotazníkový průzkum. Práce si neklade za cíl porovnat všechny dostupné ERP systémy od všech dodavatelů, posuzuje pouze systémy a způsoby zavádění ve dvou zmíněných společnostech a z těchto poznatků vyvozuje závěry.