Finančná analýza spoločnosti Železiarne Podbrezová a.s. - Križan, Dalibor (2008)
Vo svojej bakalárskej práci som sa zameral na finančnú analýzu spoločnosti Železiarne Podbrezová a.s., v ktorej som podľa doporučunej literatúry postupoval ku komplexnému finančnému zhodnoteniu. Informácie som čerpal aj s internetových zdrojov a z verejne dostupných výročných správ. Metodický časť obsahuje vysvetlenie a postupy výpočtov pre aplikačnú časť. V aplikačnej časti sa okrem výpočítaných ukazovateľov nachádzajú grafy a ich interpretácia. Finančnú situáciu spoločnosti Železiarne Podbrezová a.s. hodnotim v sledovanom období v rokoch 2004 - 2007 veľmi dobre. Spoločnosť každým rokom dosahovala lepšie a lepšie výsledky "vo všetkých" kritériach. Zvyšovala objem výroby, výnosy, zisky, bola likvidná, rentabilná, dosahovala dobré výsledky v bankrotných kritériách a vytvárala ekonomickú pridanú hodnotu