Finančná analýza spoločnosti Železiarne Podbrezová a.s. - Križan, Dalibor; Vochozka, Marek, 1976-; Tuček, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Vo svojej bakalárskej práci som sa zameral na finančnú analýzu spoločnosti Železiarne Podbrezová a.s., v ktorej som podľa doporučunej literatúry postupoval ku komplexnému finančnému zhodnoteniu. Informácie som čerpal aj s internetových zdrojov a z verejne dostupných výročných správ. Metodický časť obsahuje vysvetlenie a postupy výpočtov pre aplikačnú časť. V aplikačnej časti sa okrem výpočítaných ukazovateľov nachádzajú grafy a ich interpretácia. Finančnú situáciu spoločnosti Železiarne Podbrezová a.s. hodnotim v sledovanom období v rokoch 2004 - 2007 veľmi dobre. Spoločnosť každým rokom dosahovala lepšie a lepšie výsledky "vo všetkých" kritériach. Zvyšovala objem výroby, výnosy, zisky, bola likvidná, rentabilná, dosahovala dobré výsledky v bankrotných kritériách a vytvárala ekonomickú pridanú hodnotu
Vedoucí práce: Marek Vochozka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses