Komparácia pravidel pri stanovovaní základu dane z príjmu zo závislej činnosti vo vybraných krajinách EU - Scholtz, Michal (2009)
Předmětem bakalářske práce "Komparace pravidel stanovení základů daně z příjmů ze závislé činnosti ve vybraných zemích EU" je zobrazení principů a pravidel tvorby základu daně z příjmu ze závisle činnosti na Slovensku, Německu a Rakousku a jejich komparace. Zabýva se postupně předmětem daně, vynětím, rozsahem osvobozených příjmů, uznatelnými náklady, oceněním nepeněžných benefitů, odpočty a slevami v jednotlivých daňových systémech.