Analýza výkonnosti vybraných indexových a akciových fondov v USA - Veselovský, Eduard (2009)
Bakalářská práce se zabývá indexovými a akciovými fondy. Cílem je analýza jich výkonnosti, především z pohledu rizika, výnosnosti a poplatků. Prvá část práce představuje charakteristiku kolektivního investování a jeho historický vývoj v USA. Druhá část uvádí přístupy měření výkonnosti portfolií z pohledu rizika, výnosnosti a poplatků, které jsou využívaný v samotné analytické části ke konfrontacím podílových fondů mezi sebou, tak i s benchmarkem. Dochází tak k zajímavým zjištěním.