Analýza výkonnosti vybraných indexových a akciových fondov v USA - Veselovský, Eduard; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce se zabývá indexovými a akciovými fondy. Cílem je analýza jich výkonnosti, především z pohledu rizika, výnosnosti a poplatků. Prvá část práce představuje charakteristiku kolektivního investování a jeho historický vývoj v USA. Druhá část uvádí přístupy měření výkonnosti portfolií z pohledu rizika, výnosnosti a poplatků, které jsou využívaný v samotné analytické části ke konfrontacím podílových fondů mezi sebou, tak i s benchmarkem. Dochází tak k zajímavým zjištěním.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; kolektivní investování; bakalářské práce; collective investment; bachelor's theses