Aktuální daňová politika EU - Bierhanzlová, Adéla (2009)
Tématem této bakalářské práce je Aktuální daňová politika EU. První kapitola Daňová politika Evropské unie popisuje zejména daňovou konkurenci, nástroje daňové politiky, daňovou koordinace a daňovou harmonizaci. Kapitola daňová harmonizace je rozdělena na dvě podkapitoly Harmonizace přímých daní a Harmonizace nepřímých daní, které popisují sblížení daňových systémů členských zemí. Kapitola daňová politika se zabývá daňovou strategií a daňovými problémy Evropské unie, kdy strategie je soustředěna na růst a zaměstnanost a mezi daňovými problémy mohu uvést např. boj se škodlivou daňovou konkurencí.