Aktuální daňová politika EU - Bierhanzlová, Adéla; Kubátová, Květa, 1952-; Květa, Kubátová; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tématem této bakalářské práce je Aktuální daňová politika EU. První kapitola Daňová politika Evropské unie popisuje zejména daňovou konkurenci, nástroje daňové politiky, daňovou koordinace a daňovou harmonizaci. Kapitola daňová harmonizace je rozdělena na dvě podkapitoly Harmonizace přímých daní a Harmonizace nepřímých daní, které popisují sblížení daňových systémů členských zemí. Kapitola daňová politika se zabývá daňovou strategií a daňovými problémy Evropské unie, kdy strategie je soustředěna na růst a zaměstnanost a mezi daňovými problémy mohu uvést např. boj se škodlivou daňovou konkurencí.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; daňová harmonizace; bakalářské práce; tax harmonization; bachelor's theses