Porovnanie vykazovania leasingu v IFRS a v českých účetních standardech - Paňko, Tomáš (2009)
Cílem zpracované bakalářské práce je porovnání účtování finančního leasingu podle mezinárodních standardů IAS 17 a českých účetních předpisů. V bakalářské práci se zaměřím na účetní stránku leasingu, jeho dopadem na výkazy firmy a okrajově načrtnu daňové vlivy. Práce pozůstává z teoretické části a případové studie, která se týká zaúčtování leasingu automobilu na základě přijaté leasingové ponuky.