Daň z tuku - nástroj v boji s obezitou - Nedvídek, Václav; Písař, Pavel; Kuhn, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Předmětem práce je daň z tuku. Práce teoreticky analyzuje příčiny a následky výrazného růstu obezity v posledních desetiletích. Posuzuje zda je stát oprávněn zasahovat do tržního mechanismu z důvodu tohoto růstu a jakých záminek pro tuto intervenci využívá. Navrhuje ideální řešení problému nárůstu obezity. Pojmenovává hlavní nástroje státu, kterými bojuje proti obezitě a zaměřuje se teoreticky i prakticky na daň z tuku. Analyzuje její přínosy a náklady a dále komentuje účinnost této daně na modelových studií. V závěrečné kapitole zkoumá závislost mezi daní z tuku a mírou obezity v USA.
Vedoucí práce: Pavel Písař
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; obezita; bakalářské práce; obesity; bachelor's theses