Srovnání BCPP a LB - Pankratzová, Jana; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Kapitálové trhy jsou významnou složkou každé tržní ekonomiky. Po přechodu z centrálně plánované na tržní ekonomiku byly v zemích střední a východní Evropy zakládány a obnovovány burzovní trhy. Mezi tyto země patří i dnešní Česká republika a Slovinsko. Cílem této práce je charakterizovat a srovnat Burzu cenných papírů v Praze a Ljubljanskou Borzu dle vybraných kritérií. Mezi srovnávací kritéria patří zejména historie obou trhů, organizační struktura, principy a podmínky členství, způsoby obchodování, tržní segmenty, burzovní indexy a další statistické údaje.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses