Analýza vývoje inflace v ČR - Ageyeva, Anna (2009)
Ve první kapitole je dán teoretický přehled inflace, a to vymezení pojmu inflace, metody měření inflace, náklady a důsledky inflace a typy inflace. Druhá kapitola obsahuje teoretické základy ekonometrické analýzy inflace pomocí Phillipsovy křivky ve dvou podobách tj. klasická a neoklasická Phillipsova křivka. Třetí kapitola obsahuje empirickou analýzu vývoje inflace v ČR. Obsahuje čtyři alternativní formy Phillipsovy křivky, verifikaci ekonometrického modelu a ex post analýzu.