Analýza vývoje inflace v ČR - Ageyeva, Anna; Tichý, Filip; Čížek, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Ve první kapitole je dán teoretický přehled inflace, a to vymezení pojmu inflace, metody měření inflace, náklady a důsledky inflace a typy inflace. Druhá kapitola obsahuje teoretické základy ekonometrické analýzy inflace pomocí Phillipsovy křivky ve dvou podobách tj. klasická a neoklasická Phillipsova křivka. Třetí kapitola obsahuje empirickou analýzu vývoje inflace v ČR. Obsahuje čtyři alternativní formy Phillipsovy křivky, verifikaci ekonometrického modelu a ex post analýzu.
Vedoucí práce: Filip Tichý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2009
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses