Trendy v oblasti regulace a dohledu bank a jejich projevy v České republice - Vágner, Marek (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá významnými změnami v oblasti regulace a dohledu bank na mezinárodní úrovni. Nejdříve se zaměřuje na specifikaci regulace a dohledu bank a na důvody vyšší míry regulace bankovního odvětví. Následuje část, která se týká vybraných regulatorních a dohledových pravidel mezi něž patří koncept kapitálové přiměřenosti, povinné pojištění vkladů a princip jednotné licence. Poslední část práce analyzuje vývoj a současnou právní úpravu těchto pravidel v České republice. Důraz práce je kladen na zhodnocení efektů pravidel kapitálové přiměřenosti, povinného pojištění vkladů a principu jednotné licence v českém bankovnictví.