Leasing - Klímková, Veronika (2009)
Bakalářská práce pojednává v první části o obecných charakteristikách leasingu a postupu při zpracování leasingové smlouvy. Dále se zabývá způsoby účtování leasingu a vše vysvětluje na konkrétních příkladech. Jsou zde uvedeny změny v leasingu, které nastaly v roce 2008 a poté v letošním roce 2009 a srovnání leasingu a úvěru. Závěr práce obsahuje výklad leasingu podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS) a podle Amerických všeobecně uznávaných standardů (US GAAP).