Postavení pojištění právní ochrany na českém pojistném trhu - Bártová, Hana; Ducháčková, Eva, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Pojištění právní ochrany představuje prostředek finanční eliminace negativních důsledků nahodilostí, které jsou spojené se soudními procesy a právními úkony. Pojištění je určeno k prosazení práv a oprávněných zájmů klienta v soudním i mimosoudním řízení a jeho pojistná ochrana zahrnuje úhradu soudních nákladů, poplatků a výdajů vynaložených na právní zástupce, soudní znalce a další. První část bakalářské práce je věnována obecné podobě pojištění právní ochrany a základní charakteristice pojistných produktů. Další část je zaměřena na předepsané pojistné. Tato část zahrnuje analýzu vývoje a významu pojištění právní ochrany na českém pojistném trhu. Poslední část práce se zabývá pojistnými produkty pojištění právní ochrany a analýzou jejich nabídky na českém pojistném trhu.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses