Motivační způsoby řízení pracovníků v projektech - Doskočilová, Veronika; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Chlapek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato práce je rozdělena na dvě části, část teoretickou a část praktickou. V teoretické části této práce jsou definovány základní termíny z teorie motivace a dále také popsány vybrané obecné teorie motivace a teorie pracovní motivace. Dále jsou v této části uvedeny základní druhy organizačních struktur využívaných při řízení projektů a stručně popsány některé oblasti procesního řízení, z nichž je vyzdvižena týmová spolupráce, konkrétně její výhody, nevýhody a problémy při jejím zavádění do praxe. V praktické části jsou potom porovnány jednotlivé teorie motivace z pohledu obtížnosti jejich využití v praxi a z pohledu možnosti jejich uplatnění v popsaných oblastech řízení projektu a zároveň jsou i popsány některé tyto možnosti. Na základě tohoto srovnání jsou vybrány tři teorie nejvhodnější pro nastavení motivačního systému pracovníků při práci na projektech. V závěru této části je také uveden rozhovor s projektovým manažerem.
Vedoucí práce: Drahomír Chocholatý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; motivace; bakalářské práce; motivation (psychology); bachelor's theses