Porovnanie postavenia malých a stredných podnikov v podmienkach ČR a Francúzska - Mýtna, Dominika; Hartman, Ladislav; Průša, Přemysl, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce je rozdělena na dvě části. Teoreticko-metodologická část popisuje postavení malých a středních podniků v České republice a Francii, jejich společenské a ekonomické přínosy, právní formy podnikání, ale i daňovou povinnost a celkové podnikatelské klima v daných ekonomikách. V praktické části jsou teoretické poznatky aplikované na společnost VINICOLA s.r.o., která se zaobírá importem jakostných vín z významných světových vinařských oblastí. Po zhodnocení jednotlivých porovnávaných aspektů je v závěre práce společnosti navrhnutá strategie na posilnění postavení na trhu.
Vedoucí práce: Ladislav Hartman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; Francie; malé a střední podniky; bakalářské práce; France; small and medium-sized enterprises; bachelor's theses