Administrativní náročnost výběru nových ekologických daní - Michalcová, Gabriela; Pavel, Jan, 1978-; Pavel, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá tématem administrativní náročnosti výběru nových ekologických daní. Bakalářská práce ve své první části popisuje v obecné rovině problematiku spojenou s ekologickou daňovou reformou v České republice (příprava, implementace jednotlivých fází) v relaci (návaznosti) na evropskou Směrnici 2003/96/ES. Další kapitoly bakalářské práce se týkají administrativních nákladů. Jednak jde o jejich vymezení a nechybí popis postupu sběru primárních dat, která jsou dále využita pro výpočet administrativních nákladů, kde je použita metoda přepočteného pracovníka. Výsledky jsou porovnány -- na základě tohoto porovnání je vyvozen závěr o administrativní náročnosti či nenáročnosti výběru ekologických daní.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses