Transformace v ČR v komparaci s dalšími zeměmi - Šulc, Vojtěch (2009)
Cílem práce je nalézt společné a rozdílné rysy transformačních procesů v České republice, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. Text se zabývá základními principy fungování centrálně plánované ekonomiky, komparací jednotlivých strategií ekonomické transformace a analýzou makroekonomických ukazatelů.